Skolesundhedstjensten er et tilbud til alle familier med skolesøgende børn. Skolesundhedstjenesten er med til at sætte focus på børnenes helbred, fremme børnenes sundhed og udvikling og virke forebyggende på sociale, fysiske og psykiske problemer. Sundhedstjenesten tilbyder:

• indskolingsundersøgelse i børnehave-klassen (bl.a. hørelse, syn, farvesans, højde og vægt)
  • sundhedssamtaler, individuelt eller i mindre grupper
  • undervisning i sundhedsemner afpasset efter aldersklassen og i samarbejde med klasselæreren
  • regelmæssige undersøgelser og samtaler
  • ekstra undersøgelser og vejledning af børn/unge med særlige behov
  • udskolingsundersøgelse/samtale i 9. klasse- foretaget af børneung læge/sundhedsplejerske fra SUN
  • deltagelse i forældreaftener/møder
  • forældrene bliver inviteret med i børnehaveklassen og 1. klasse og derefter ved behov

Sundhedsplejersken ønsker et tæt samarbejde med familier, lærere, pædagoger m.v. Sundhedstjenesten omfatter foruden sundhedsplejersken, børne-/ungelægen. Børne-/ungelægen er konsulent i lægefaglige spørgsmål og vil også kunne inddrages i sundhedsundervisningen.

Sundhedsplejerske Ilinca A. Ciubotariu er tilknyttet Solsidens skolen om torsdage. Der er ikke afsat lokale / et fysisk kontor på Solsidens skolen, tilhørende sundhedtjennesten. Om torsdage kan dog sundhedsplejersken træffes på hendes kontor på Skansevejens skolen. Hun træffes altid bedst på mail: lac-fb@aalborg.dk

Hun har telefontid fra 8-9 og kan træffes på tlf. nr 25200977. Denne tager hun efterfølgende kun når hun er ledig, indtil kl 15:00.

Hun kan også træffes på skolens intra.

Elever, forældre og lærere/ pædagoger er til enhver tid velkommen til at tage kontakt til hende, når det handler om barnets trivsel.