I Danmark er vi så heldige, at vi ved siden af et offentligt undervisningssystem har en mangfoldighed af frie grundskoler. Disse skoler er meget forskellige. Solsideskolen er organiseret i Danmarks Privatskoleforening. Vi lægger vægt på en solid boglig indlæring, men her spiller kreative og musiske udfoldelser også en væsentlig rolle.

Solsideskolen blev taget i brug d. 11. november 1902. Skolen har naturligvis i de forløbne hundrede år undergået store forandringer, men også i dag prøver vi efter bedste evne at leve op til nogle principper, som har været gældende i hele skolens levealder:

• Vi tilstræber en så mobningsfri skole, som overhovedet muligt.
  • Vi lægger vægt på, at omgangstonen er venlig og høflig.
  • Vi prioriterer tidssvarende undervisningsmidler højt.
  • Vi ønsker, at den enkelte elev får det maksimale udbytte af undervisningen.

Lena Skovborg den 19-03-2017
    Kære alle

Efter vi mistede vores fredags-madordning med Nadias skolemad har der fra elevrådets side været et stort ønske om at vi igen kan få mad på skolen.
    Det kan vi fra mandag den 20. marts smiley hvor vi har lavet en aftale med Madvognen, her er det muligt hver dag at bestille en lækker varm ret, eller to forskellige typer sandwich.
    Herunder kan I læse lidt mere om Madvognen og se en vejledning til hvordan I bestiller mad. Det lyder måske lidt indviklet, men giv det en chance.

Lena Skovborg

Kære børn, forældre og lærere ved Solsideskolen
    Jeg vil gerne fortælle lidt om den skolemadordning som vi tilbyder på Solsideskolen fra på mandag.

VORES MAD
    Det kan være en udfordring at byde sit barn en varieret frokost, og hvis børnene selv kunne bestemme ville mange nok vælge pizza og cola. Men mad er jo så meget andet.Vi kigger ud af vinduet og tilbyder retter med salat og brød, der er i tråd med årstiden - og selv de mest kræsne børn får ofte en aha-oplevelse, når de andre guffe i sig.
    Skulle dagens menu være  'det-kan-jeg-virkelig-ikke-li-mor', så er der altid sandwichs at vælge imellem (vær' obs på, at de kan blive udsolgte).
    I kan se dagens menu på dette link: https://www.madvognen.dk/#/start/menuer/se/156

ØKOLOGI
    MADVOGNEN arbejder for at få de økologiske råvarer tilbage i køkkenerne.
    Køkkenet, Vangaa's mad, der leverer maden til Solsideskolen, er ikke økologisk endnu. Selvom køkkenet ikke er certificeret som økologisk, bruger vi økologi hver dag.
    Det er vores mål at få så mange skoler i Aalborg og Nørresundby med på vores madordning, så vi ender med at blive 100%  økologiske.

BESTILLING
    Vores app skal ikke hentes i app-store, men blot ved at skrive www.madvognen.dk i en internet browser - det er en såkaldt web-app.
    Hvis du herefter vælger 'Føj til startskærm' eller 'Opret link på skrivebord' (det hedder noget forskelligt fra system til system), så er det nemt at starte appen næste gang.
    Når I opretter jer som bruger, skal I oprette en Favorit - har I flere børn på skolen, skal I oprette en Favorit pr. barn -> det lyder måske lidt indviklet, men det giver god mening, når det er gjort :-)
    Husk at skrive den rigtige klasse ved barnet - personalet oprettes som personal.
    I kan bestille helt frem til kl. 8 samme morgen.

AFBESTILLING
    Skulle I have bestilt og kommer dit barn alligevel ikke i skole som planlagt, så kan du altid afbestille.
    Du gør det på samme måde, som når du bestiller - bare omvendt - du slette bestillingen i stedet.
    Du kan afbestille frem til kl. 8 samme morgen.

UDLEVERING AF SKOLEMADEN
    Det er sin sag at uddele mad til 200 sultne børn - derfor gør vi det lidt anderledes.
    Hver klasse får fade/skåle med den mad eleverne i klassen har bestilt og som ved en mini-buffet må de hjælpes ad med at fordele maden imellem sig. Skolen udleverer bestik og service.
    I alle klasser ligger en QR-kode, der ved scanning viser, hvem der har bestilt.

BANKERNES GEBYRER
    Det koster gebyr til bankerne hver gang betalingskortet benyttes - for nogle korttyper er det faktisk ret høje beløb. For at undgå, at betale gebyr igen og igen, tilbyder vi en mad-konto - det er helt frivilligt - men det gør, at I kan begrænse antallet af kort-transaktioner og dermed gebyrer.
    Det er den samme madkonto, der tilskrives penge, hvis I afbestiller en omgang skolemad.

DEL FAVORITTEN MED DIT BARN
    Men der er også andre fordele ved at have et beløb stående på sin mad-konto:
    Når du har oprettet en bestillings-FAVORIT kan du vælge at dele den med dit barn (eller deres anden forælder). På den måde kan børnene selv administrere og bestille/afbestille, uden at skulle have et betalingskort frem.

FEEDBACK
    Vi vil rigtig gerne høre jeres mening og vi vil også gerne have forslag til nye spændende retter.
    I er altid velkomne på info@madvognen.dk eller telefon 29877064 (modtager ikke sms).

Mange hilsner
    Jacob fra Madvognen

Følg Solsideskolen på Facebook - det kræver ikke en Facebook-profil at se skolens profil..

Kirke Alle 7